Het ultieme teamgevoel; hoe voelt dat?

Mensen zijn nu eenmaal roofdieren en geen kuddedieren. Een mens is van nature doelgericht en berekenend en z’n individuele belangen staan boven het groepsbelang.

Je kunt nog zo goed zijn in je werk, maar als je in een team werkt vraagt dat ook een andere blik. Stap er eens uit en kijk van buiten naar het team. Kijk naar je collega´s als individuen met hun eigen belangen en achtergronden die ze inbrengen. Als dynamieken en onderstromen helder worden, levert dat veel  inzichten op. En als het hele team zich bewust wordt, dan voelt dat als een ontlading waarbij veel energie vrij komt.

Als je het ultieme teamgevoel hebt, dan heeft het hele team dat gevoel. Je voelt je onderdeel en het hele team is in verbinding. Over je plek in het team is geen twijfel. De focus ligt niet alleen op de buitenwereld (bijvoorbeeld de klant), maar ook op wat er in het team gebeurt.

Erken dat iedereen in het team van waarde is voor het team. Ook – en misschien wel “juist” – personen en situaties waar je moeite mee hebt. Pas als verbinding en vertrouwen er zijn en daadwerkelijk zichtbaar wordt hoe het team functioneert, dan komt het team in flow.

 

 

Willen jullie groeien als team?
Equirene Coaching coacht teams in het ontwikkelen van kracht. We brengen het onbewuste naar boven en zetten hierbij paarden in.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@equirene.nl of bellen naar Irene Snaterse: 06-52795116

Irene Snaterse