Blijf niet hangen in een baan die je leeg trekt

We leven in een tijd waarin alles mogelijk is. We reizen de hele wereld rond. We hebben de mogelijkheid er mooi en aantrekkelijk uit te zien. We hebben keuzes. The sky is the limit. En toch besteden veel vrouwen een groot deel van hun kostbare tijd aan een baan die ze leeg trekt en ongelukkig maakt. Wat klopt er hier niet?

Het is zo zonde van je leven, van je gezondheid, van je creativiteit en van je eigen talenten om je week in week uit naar een werkgever te sleuren waar je uitgeblust vandaan komt. Leven van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie. Stoppen doen ze niet.  “De hypotheek zal toch betaald moeten worden.” En wat moet ik dan?” Wake up GIRL!! Het leven is zo kort.

Er zijn legio mensen die bewezen dat mensen nog liever blijven zitten in een situatie die slecht voor ze is en de pijn slikken die ze al kennen, dan dat ze een risico nemen uit angst voor mogelijk nog grotere pijn of discomfort. Ze zijn comfortabel ongelukkig. Het voelt ook veilig. Ze zijn eraan gewend geraakt. Tijd om de vraag aan zichzelf te stellen ´wat wil ik nu eigenlijk´ is er eigenlijk nooit.

Verandering begint bij een besluit: Ik ga het anders doen. Als je gelooft dat je écht iets anders wilt doen, ga dan ook iets anders doen. Maar als je gelooft dat je niets anders kunt, ga dan eerst werken aan het geloof en vertrouwen in jezelf.

Equirene Coaching begeleidt vrouwen die meer uit het leven willen halen dan ze nu doen, en doet dat op een bijzondere manier. Op 2 september is de workshop ‘Volg je hart’. Een eerste stap naar verandering. Een tegelijk een bijzondere ontmoeting met paarden en jezelf.

Irene Snaterse