Ik heb nu – een jaar later – nog steeds profijt van de opstelling.

Ik ben onze opstelling met de paarden dan ook zeker nog niet vergeten! Sterker nog, ik denk dat ik er nog steeds baat van heb. Mijn vraag destijds – hoe leg ik contact met mensen die ik niet ken, waarom zie ik daar zo tegenop – stel ik me nooit meer, ik doe het tegenwoordig gewoon. En dat was wel nodig het afgelopen jaar, om effectief te kunnen zijn met al die nieuwe onbekende mensen.

Ik snap nog altijd niet wat er tijdens de opstelling aan de orde kwam, behalve op een heel vaag, indirect niveau. Maar dat geeft verder niet – kennelijk zat er iets ‘dwars’ in mijn gezin van herkomst, en dat is nu uit de weg.

Annemiek – organisatieadviseur

De sessie was de eerste stap naar een leven dat me beter past

Ik kwam blanco aan op de sessie met Winston. Zonder verwachtingspatroon; ik zou het ‘gewoon’ allemaal laten gebeuren. En het gebeurde ook écht! Irene was de schakel die Winston’s houding vertaalde en hij was de spiegel van mij. Een spiegel waarin ik nog niet eerder zo aandachtig had gekeken. Het duurde even voordat ik dat besefte. De sessie was bijzonder en emotioneel en heeft voor mij duidelijk de eerste contouren uitgetekend die mij richting geven. Ik ben dichter bij mezelf gekomen! Het was voor mij de eerste stap naar een leven wat beter bij mij past.

Desiree

 

Het is echt een aanrader voor stellen; een soort relatietherapie !

Paardencoaching: Wij stapten als echtpaar in. Wat een bijzondere, intense en waardevolle ervaring! Van praten naar voelen en ervaren. Irene weet je op een warme, betrokken en veilige manier in contact te brengen met de paarden en je te spiegelen zonder daarin te sturen. Een intense en waardevolle manier om tot de kern te komen en diepere lagen aan te raken. Een aanrader voor individuen, stellen en teams!

I  & C (echtpaar)

Onmiddellijk resultaat

Terugkijkend vond ik het een heel fijne middag bij jou op de farm en de workshop vond ik erg bijzonder.

Op een heel natuurlijke manier ben je als coach aanwezig en volg je je intuïtie. Zo weet je je heel mooi af te stemmen op iedere deelnemer. Door je rustige houding,  en je vermogen goed te observeren en de juiste vragen te stellen kwamen deelnemers tot verrassende inzichten. Opmerkelijk hoe snel er een persoonlijk proces op gang komt, zodra een deelnemer zich bewust wordt van wat het paard je laat zien.
Wat deze kennismakingsmiddag mij vooral heeft laten zien is dat een coachingsessie bij jou onmiddellijk tot resultaten leidt, zonder dat er eerst uren gepraat hoeft te worden.  Blijft een wonderlijke ervaring dat een paard daarbij de spil is. Een paard  laat zien wat er wezenlijk speelt.

Joke – gestalttherapeut

img_7291

Angst gleed weg

Van te voren wist ik niet wat ik kon verwachten en vond het ook best spannend. Het was fascinerend hoe snel de angst weg gleed en indrukwekkend hoe Winston (het paard) mij dwong om na te denken over de situatie en de opties. Terwijl coach Irene de verdieping van het overdenken aan mij aanreikte. Ik denk er nog veel over en aan terug.

Mabelle Koot – eigenaar PR Mansion 

Over een drempel gestapt

Ik vind paarden heel groot en eng en moest echt over een drempel heen om ze dichtbij te laten komen. Letterlijk en figuurlijk. De coaching vond ik uiteindelijk een hele bijzondere ervaring die ik niet had willen missen. De coach liet me heel prettig met het paard kennismaken en zo heb ik uiteindelijk ervaren dat het paard me een spiegel voorhield en als een beschermengel om me heen stond. Heel speciaal!

Odette Pieterse – communicatieadviseur 

Zonder oordeel kijken

Ik heb al tweemaal een paardenworkshop mogen beleven onder de betrokken begeleiding van Irene en twee integere paarden. Ze laten je luisteren en kijken naar jezelf en naar de ander zonder dat je oordeelt! Het lijkt simpel maar is heel bijzonder en voor herhaling vatbaar.

Eileen – arts  

Bevrijdend

Irene is een heel goede coach. Haar open houding en het feit dat ze haar kwetsbaarheid ook durft te laten zien, maken dat je je al gauw op je gemak voelt. Je hoeft je niet ‚groot’ te houden, kunt jezelf zijn. Ik denk dat het ‚resultaat’ wat je na een coachingssessie kunt verwachten ongeveer zo groot is als je bereidheid om te leren. Aan Irene ligt het niet, zij leidt je er vastberaden naartoe. Paardencoaching is als in een spiegel kijken, een spiegel waarin je je ziel, je diepste zelf, zo scherp kunt zien als je zelf toelaat.

Durf jij te kijken naar wie je echt bent, waar je echt naar verlangt? Onder begeleiding van Irene, en in de fijne nabijheid van de paarden, die je sowieso helemaal nemen zoals je bent, is het veilig. Veilig om de diepte in te gaan. Te zien wat jouw pad is.

Dankjewel Irene. Jouw tussenkomst heeft ervoor gezorgd dat ik in de spiegel van mijn eigen paarden duidelijker dan ooit zag dat ik nu echt die stappen kan gaan zetten. Waar wacht je nog op, zei hij steeds al, ga! Vertrouw op jezelf, sla jouw weg in! Je weet toch wat je wilt, er is niets wat je tegenhoudt. Het afwachtende, passieve wat ik steeds voelde bij mijn paarden (en bij mezelf!!), het was na de coaching ineens weg. Ze waren zo speels, zo levendig en zo vrij als ik steeds had gehoopt dat het leven zou zijn.

Er kwam een overweldigende energie los, na je komst. Toen je in de auto stapte werd ik eerst heel boos, en toen heel verdrietig. Mijn dochtertje werd ziek. De paarden braken uit, die nacht. En ik, ik vond het allemaal fantastisch. Ik voelde me bevrijd van iets wat ik niet goed kan benoemen, maar ik weet wel dat het leven sinds jouw coaching lichter en blijer voelt.

Ik ben vastberadener, ik vertrouw meer op mijn eigen oordeel, ik weet dat ik het kan en dat ik het ga doen. Op mijn manier. Ik voel meer vreugde en kan mijn grenzen duidelijker aangeven. Ik ben meer in mezelf geland.

Rosa  – eigenaar reclamebureau

(februari 2016)