Ontmoet je schaduw

Data 2024: 18 mei, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 17 augustus, 7 september 2024

 

Als er licht is, is er ook schaduw

En juist die donkere, nog onbewuste kanten van jezelf, willen naar de oppervlakte komen. Ze manifesteren zich op allerlei manieren. En als je je schaduw uiteindelijk in de ogen kijkt, zul je ervaren dat er iets in je opent.  

Je schaduw ontmoeten maakt je heel

Als we geboren worden, zijn we heel. We zijn één en al liefde, mooi en lelijk tegelijk. We zijn alles.

Maar met de start van ons leven op aarde passen we ons continue aan. We komen terecht in een familiesysteem, een westerse maatschappij, schoolsystemen, etcetera. Niets liever willen we daarin opgenomen worden en daarin gedijen en dus passen we ons aan. Ongemerkt verbannen we delen van onszelf naar de schaduw; we willen niet huilen, niet voelen en we kunnen ons niet uiten. We houden ons in. Ieder doet dat op z’n eigen unieke manier.

Dingen die we onderdrukken gaan zich wreken en willen later naar boven komen. Daar zit een energetische druk achter en als er geen opening is, gaat zich dat op andere manieren uiten. Bijvoorbeeld in de vorm van lichamelijke of psychische klachten, of een gevoel van niet helemaal het leven kunnen leven dat bij je past.

Schaduwwerk is een must als je wilt helen. Heel worden betekent jezelf helemaal kunnen zien.

Golden shadow

Je schaduw is niet altijd slecht of zwaar. In tegendeel! Ook je grootste talenten en potentieel kunnen boven water komen. Je gouden schaduw!  Je bent namelijk enorm.

Schaduwwerk met de paarden

In deze workshop zullen de twee paarden je laten ervaren dat zij en alles om je heen een reflectie zijn van jezelf. Zowel van het licht, als van het donker. Je leert anders waarnemen en jezelf zien vanuit een ander perspectief.

De paarden tunen in op de groep en hebben deze dag een leidende rol. Tijdens de workshop werken we systemisch met elkaar en de paarden. Het geheel heeft een sjamanistische touch. Je kunt zelf een vraag onderzoeken in een eigen opstelling, die uiteraard wordt begeleid door Irene. En daarnaast kun je als representant opgesteld worden in andere opstellingen.

We werken in het moment. En dat alleen al kan een openbaring zijn.

Als je van paarden houdt is dat fijn, maar het is zeker geen must. Paarden zijn de poort; ze helpen je om een deur te openen waardoor een energie op gang komt die lang niet meer stroomde. Vaak is dat het begin van iets nieuws, alsof er ineens lucht is.

De workshop duurt een halve dag en vindt grotendeels plaats in de wei; omgeven door de prachtige Veluwse bossen.

Kosten per persoon inclusief koffie/thee en iets lekkers: € 135,- per persoon. Inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor bedrijven.

  • Locatie: Putten (Veluwe)
  • Maximaal zes personen
  • Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur

 

Ervaringen:

“Gisteren stond ik in de wei. Met twee prachtige paarden, een geweldige begeleidster en een prachtige groep vrouwen.
Wat werd er, bij iedereen, veel aangeraakt. Van een groep waar niemand elkaar kende ontstond er in no time een liefdevol sterk verbonden groep.
De informatie uit opstellingen mag zachtjes landen. Het hoeft niet te worden verklaard. Het wordt gevoeld. Vanuit dat voelen komt soms een woord dat je niet bedenkt maar dat in het lijf volledig wordt begrepen. Zo ook bij mij….
Deze grote reus die mij in eerste instantie hard wegduwde … maar later juist krachtig en zacht naast me bleef staan. Wat een belangrijke plek nam hij in. Zo voelbaar, zoveel steun.
Kortom nagenieten en landen deze dagen.”

Inez – lichaamsgericht traumatherapeute

 

Ik ben gewoon nog confuus van alles wat ik/we meegemaakt hebben. Heel indrukwekkend! Er zijn ‘échte’ dingen met/in mij gebeurd. Er is een ‘gat’ gedicht wat ik nog niet eerder gevoeld had.

– Bianca

SCHRIJF JE IN

 

“Alsof ik sinds lange tijd weer echt kan ademen”

Ik ben nog steeds zó aan het nagenieten en alles aan het verwerken! Wat een ongelooflijk bijzondere, enerverende dag. Het gevoel dat dit zo heeft moeten zijn en dat dit het begin is geweest van een heel mooi, transformerend pad, laat me niet los.
Wat ben ik ongelooflijk dankbaar voor jou en je fijne, warme begeleiding! De veilige energie die jij creëert gaf mij de ruimte die ik nodig had om zo door de weerstand heen te kunnen breken. Sinds gisteren voel ik me zo veel lichter en het voelt alsof ik sinds lange tijd weer echt kan ademen, ofzo. Ik ben heel benieuwd hoe de ervaring van gisteren de komende tijd verder door-/uitwerkt.
– Deelneemster april 2023