Ontmoet je schaduw

13 april 2024

Meerdere data volgen.

 

Als er licht is, is er ook schaduw

En juist die donkere, nog onbewuste kanten van jezelf, willen naar de oppervlakte komen. Ze manifesteren zich op allerlei manieren. En als je je schaduw uiteindelijk in de ogen kijkt, zul je ervaren dat er iets in je opent.  

Je schaduw ontmoeten maakt je heel

Als we geboren worden, zijn we heel. Maar met de start van ons leven op aarde passen we ons aan. We komen terecht in een familiesysteem, een westerse maatschappij, schoolsystemen, etcetera. Niets liever willen we daarin opgenomen worden en daarin gedijen en dus passen we ons aan. Ongemerkt verbannen we delen van onszelf naar de schaduw; delen die we later eigenlijk opnieuw onder ogen moeten zien omdat ze nu eenmaal wel bij ons horen. Schaduwwerk gaat om het reïntegreren van weggestopte stukken. Het gaat erom dat jezelf helemaal kunt zien en je eigen leven kunt leven.

In de oorsprong zijn we compleet: normaal en bizar tegelijk, vriendelijk en vijandig tegelijk, meegaand en dominant tegelijk, etc etc. We zijn alles. Feitelijk verandert dat nooit! Je bent nog steeds alles. Je bent enorm.

Schaduwwerk met de paarden

De workshop duurt een halve dag en vindt grotendeels plaats in de wei; omgeven door de prachtige Veluwse bossen. De twee paarden zullen je laten ervaren dat zij en alles om je heen een reflectie is van jezelf. Zowel van het licht, als van het donker. Je leert anders waarnemen en jezelf zien vanuit een ander perspectief.

De paarden spiegelen je. Daarbij ervaar je de liefdevolle kracht van de groep; we zijn immers allemaal verbonden.
Tijdens de workshop werken we systemisch en sjamanistisch. We werken met alles wat zich voordoet of aandient. Je kunt je niet voorbereiden; alles is er al. En dat alleen kan al een openbaring zijn.

Als je van paarden houdt is dat fijn, maar het is zeker geen must. Paarden zijn de poort; ze helpen ons om een deur te openen waardoor een energie op gang komt die lang niet meer stroomde. Vaak is dat het begin van iets nieuws of net dat laagje dieper wat ineens aan de oppervlakte komt.

Kosten per persoon inclusief koffie/thee en iets lekkers: € 135,- per persoon. Inclusief btw voor particulieren, exclusief btw voor bedrijven.

  • Locatie: Putten (Veluwe)
  • Maximaal zes personen
  • Workshopdata: volgen
  • Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur

 

Ervaringen:

“Gisteren stond ik in de wei. Met twee prachtige paarden, een geweldige begeleidster en een prachtige groep vrouwen.
Wat werd er, bij iedereen, veel aangeraakt. Van een groep waar niemand elkaar kende ontstond er in no time een liefdevol sterk verbonden groep.
De informatie uit opstellingen mag zachtjes landen. Het hoeft niet te worden verklaard. Het wordt gevoeld. Vanuit dat voelen komt soms een woord die je niet bedenkt maar dat in het lijf volledig wordt begrepen. Zo ook bij mij….
Deze grote reus die mij in eerste instantie hard wegduwde … maar later juist krachtig en zacht naast me bleef staan. Wat een belangrijke plek nam hij in. Zo voelbaar, zoveel steun.
Kortom nagenieten en landen deze dagen.”

Inez – lichaamsgericht traumatherapeute

 

Ik ben gewoon nog confuus van alles wat ik/we meegemaakt hebben. Heel indrukwekkend! Er zijn ‘échte’ dingen met/in mij zijn gebeurd. Er is een ‘gat’ gedicht wat ik nog niet eerder gevoeld had.

Bianca

SCHRIJF JE IN

 

“De workshop heeft heel veel los gemaakt”

Na ruim 27 jaar gewerkt te hebben in een hele grote organisatie, heb ik mijn baan opgezegd. Een hele grote stap waar ik lang over nagedacht heb. Het werk ging me steeds meer energie kosten in plaats van dat het me energie opleverde. Vlak voor m’n zomervakantie heb ik het gedaan; ik heb gewoon opgezegd. De eerste dagen daarna waren voor mij heel emotioneel.

Veel vrienden, familie en collega’s belden me en eigenlijk gaf iedereen dezelfde reactie: “Wat een dapper besluit heb je genomen. Je hebt je hart gevolgd en voor je eigen geluk gekozen!” Er was ook veel herkenning.

De workshop bij Irene kwam voor mij precies op het juiste moment; ik had nog steeds last van twijfels en misschien wel een lichte paniek. “Heb ik er wel goed aan gedaan?”,  “Wat heb ik gedaan?”

Er is tijdens de sessie met de paarden heel wat bij me los gekomen. Dingen die ik daarna makkelijker een plaatsje kon geven. Een diep gevoel van vertrouwen, dat ik het juiste besluit heb genomen”.

De paarden gaven me een heel vertrouwd gevoel. Ze hielpen mij om mijn gedachten op een rij te krijgen. De schitterende, bosrijke omgeving gaf me een gevoel van rust. En het contact dat ik kreeg met de andere deelnemers was heel bijzonder en voelde als een enorme steun.

Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Y. Boere –marketeer