Paarden zijn boodschappers. Maar willen mensen dat wel zien?

Ik herinner me het moment dat het paard bij mij stond, met zijn hoofd opgeheven naar de wolken. De blauwe lucht weerspiegelde in zijn ogen. Lange tijd stond hij zo. 

Ik lees op dit moment het prachtige boek ‘Synchroniciteit’, geschreven door Deepak Chopra. Over kwantumfysica en het toeval. Over het beperktere waarnemingsvermogen van mensen en onze neiging om vooral in de vertrouwde, fysieke wereld te blijven hangen. De wereld die zekerheid biedt voor hun gevoel.

Rondom mijn vak ‘het coachen met paarden’ is er ongeloof en scepsis hier en daar. En dat is begrijpelijk gezien de hang van mensen naar wat zichtbaar, logisch, verklaarbaar en onderzocht is.

Er zijn drie bestaansniveau’s:

  • Een fysieke (of materiële) wereld. Alles wat vaste vormen heeft aangenomen.
  • Informatie en energie (het kwantumdomein); bestaande uit moleculen, atomen en subatomen
  • De ziel, het al omvattende. Het is bijvoorbeeld je diepste drive om iets te doen.

Voor paarden is er geen onderscheid tussen de fysieke wereld, het kwantumdomein en de ziel… Ze leggen de verbinding tussen wat voor ons mensen te bevatten is (het aardse) en dat wat dat niet is. Paarden leggen zo de connectie met het onbegrensd potentieel. Waar wij mensen zo moeilijk kunnen komen daar zijn paarden al.

En dus geloven we dit pas als we het zelf hebben gezien en gevoeld. En niet één keer, want dat kan toeval zijn. Nee, liefst een paar keer. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dit omdat ze ergens beseffen dat ze alleen met hun ratio niet alles op kunnen lossen. En… omdat de mogelijkheid er is.

We weten dat we onderdeel zijn van een groter geheel. En ook ons sterrenstelsel is weer onderdeel van het oneindige. Een leven is als een golf in de oceaan die opgaat in het geheel, waarna weer nieuwe golven ontstaan.  En in de diepte is alles met elkaar verbonden. Het is dus zaak dat we die diepte vaker opzoeken, en buiten onze ratio gaan.

Kijk naar de grotere energievelden die de bewegingen op aarde sturen. De invloed van de maan, de zon en de oceanen. Iedere beweging op aarde wordt gestuurd. En mensen proberen hun eigen beweging te creëren en bewegingen tegen te houden. Wat zou er gebeuren als bedrijven, de zorg of de politiek leren om het krachtenveld waar te nemen en de systemen en modellen waarin zij vastgezet zijn, af en toe los te laten?

Hoe? Paarden helpen. Ze tonen gespletenheid of verbondenheid, beweging of stilstand. Het is duidelijk dat ze de informatie oppikken. Het enige wat wij hoeven te doen is de paarden te volgen.

Achterdocht, angst en scepsis zullen er altijd zijn. Daar zijn we mensen voor. Gek eigenlijk. De ontwikkeling van nieuwe technologie is niet te stuiten. De mensheid is totaal veranderd door de komst van internet. De weerstand die er ooit was, kon geen stand houden.

Zou de integratie van de natuurwetten, eeuwenoude wijsheid en spiritualiteit ons moderne leven kunnen verrijken door de manier waarop we nu met paarden werken? Steeds meer mensen, leiders en begeleiders laten zich leiden en inspireren door de natuur. De paarden zijn de boodschappers.

Irene Snaterse| Equirene Coaching 2017.

Miracles happen in your midlife. Ervaar de boodschap van de paarden.
Volg de ´Workshop Volg je hart´ op 11 november.

 

Irene Snaterse