Wisdom Keepers 2024

Wijsheid is niet iets wat je verkrijgt door boeken te lezen. Wijsheid zit al in je en hoe meer je ‘aligned’ bent, hoe meer je toegang hebt.  

 

Alles is er al en ergens weet je dat ook. In het leven cirkelen we om onszelf heen en langzaam maar zeker spiraal je steeds dichter naar het centrum toe. Heb jij ook dat enorme verlangen om alles te begrijpen en vooral om te weten wie jij in essentie bent?

Maak dan deze reis met Wisdom Keepers waarin we samen antwoorden vinden en diepe herinneringen terugbrengen.

De Wisdom Keepers nemen elke maand een deep dive waarin je je verbindt met jezelf en met het grotere geheel; de bron. We stappen in het veld waar de paarden grazen. Hier vind je je eigen waarheid.

Een bijzonder traject van acht maanden. In voorjaar, zomer en najaar om daarna weer in de rust van de winter te zakken. En juist dan kunnen inzichten verder integreren in jezelf.

Wisdom Keepers is een transformerende reis:

 • werken zonder vast programma, maar intunen op een groter veld
 • bewustwording
 • paarden helpen je om om diep in je gevoel te zakken;
 • je komt dieper in je eigen proces;
 • en leert je hoe je je eigen (ziels)pad kunt bewandelen;
 • je zult je meer verbonden voelen met jezelf en met de wereld om je heen;
 • en steeds beter zien wie je in essentie bent.

Je ervaart dat als je echt in het hier en nu bent, er poorten open gaan zodat je nieuwe informatie kunt ontvangen en inzichten kunt krijgen.

Deze innerlijke reis voert ons vaak terug naar onze (voor)ouders. Daar ligt immers de oorsprong van onze patronen, blokkades, talenten en levensmissie. Heling van jezelf werkt zelfs door naar je eigen familie en naar je omgeving. Als jij verandert, verandert de wereld om je heen.

De begeleiding door Irene zul je ervaren als professioneel, licht en liefdevol. Zij is op haar best tussen de mensen en de paarden en neemt je graag mee in het veld tussen hemel en aarde. Zij helpt je daarna ook om de inzichten te integreren.

Wisdom Keepers biedt je ook ervaring met systemisch werk, schaduwwerk met een sjamanistische touch. Je krijgt meer toegang tot je eigen hart en je innerlijke stem. Ik garandeer je dat dit life changing is.

Dit is geen cursus met vaste theorieblokken. Juist niet. Maar dat neemt niet weg dat je veel gaat leren over wat schaduwwerk is, wat systemisch werk is, hoe dieren communiceren, en nog veel meer.

De dagen duren van 10.00 uur tot 14.00 uur en zijn van begin tot eind grotendeels gevuld met sessies met de paarden. We starten en eindigen de dagen met rituelen en reflectie. Na iedere dag is er voldoende tijd om na te praten voor wie dat wil.

De groep zal uit maximaal zeven deelnemers bestaan.

Data 2024

 • 20 april
 • 25 mei
 • 22 juni
 • 20 juli
 • 10 augustus
 • 21 september
 • 19 oktober
 • 16 november

Mocht je heel graag meedoen, maar op één van de data niet kunnen, dan overleg ik graag even met je.

Locatie: We werken op een prachtige plek in het Sprielderbos in Putten (Veluwe).

Investering

De investering voor Wisdom Keepers 2024 is € 995,- (inclusief btw).  De reis bestaat uit acht live sessies hier op de Veluwe en tussendoor heb je de mogelijkheid om contact te hebben met mij ter ondersteuning van je eigen proces.

Na inschrijving ontvang je een factuur. In overleg kun je ook in termijnen betalen.

 

Iedere keer wanneer ik in mijn agenda Wisdom Keepers zag staan, maakte mijn hart een sprongetje. Zin om mezelf weer iets beter te leren kennen. Het samenzijn met andere vrouwen en jouw enthousiaste en motiverende begeleiding maakten het geheel tot iets bijzonders. Ik dacht mezelf altijd heel goed te kennen, maar heb in dit traject weer veel nieuwe inzichten gekregen over mijzelf en de wereld om me heen. Ik heb het ervaren als een heel mooi cadeau voor mijzelf, dat symbool staat voor het begin van iets moois!   – Justine (november 2023)

 

De onvoorwaardelijke liefde van de paarden is helend.

Zij weten …. ze lezen het veld.
En nodigen ons uit om te onderzoeken, in onszelf,
samen met anderen.
Onbekenden, maar gelijk zo open en vertrouwd.
Ons pad verbindt.
De vrouwen transformeren in mijn hart, mijn eigenwaarde, mijn liefde, mijn vader, mijn pijn.
Ze voelen het en laten het spreken.
Zo tastbaar, zoveel inzichten, zoveel expressie, zoveel loslaten.
Het veld verandert…
De de paarden weten het.
  – Martine (november 2023)

 

Wisdom Keepers heeft me in de diepte veranderd. Subtiel. In de relatie met mijn lichaam, met mezelf (welke ‘ikken’ ben ik eigenlijk allemaal), met mijn werk, mijn familie, met de natuur. Ik voel een nog grotere liefde voor de aarde en het gegeven dat ik hier ben, op deze mooie planeet. Ik zie ook bij anderen dat Wisdom Keepers verandering heeft gebracht. De gezichten zijn zachter, de verhalen levendiger, de mensen eigener.

Nelly (november 2023)

 

SCHRIJF JE IN

De oorsprong van Wisdom Keepers 

“Wisdom keepers” van deze aarde zijn oude wijzen die vanuit de oorsprong van hun volk nog over veel kennis beschikken van natuur en spiritualiteit. Met het verdwijnen van inheemse volkeren die leefden met de natuur – zoals de indianen –  is de kennis nog bij enkelen aanwezig. Het is belangrijk om hun kennis zo breed mogelijk te verspreiden zodat het niet verloren gaat. Gelukkig komt er een brede interesse op gang waarin mensen de kracht van de natuur en van spiritualiteit willen ervaren.

We hebben immers allemaal die wijsheid al; het zit in ons en we zijn in zekere zin allemaal wisdom keepers.

Dit is geen opleiding of cursus, maar een ontdekkingsreis die we met elkaar maken en niemand weet van te voren waarheen. De reis gaat de diepte in; dat is het enige wat zeker is. Door te begrijpen wat daar gebeurt, leer je jezelf begrijpen en van daaruit de wereld om je heen.

Laat het leven je boodschap zijn. Ik heb geleerd om me niet te zeer vast te houden aan zekerheden, maar te ervaren dat onzekerheid juist betekent dat alles mogelijk is. Inmiddels weet ik dat in alles een les verborgen is. Al jaren lang begeleid ik mensen in het kunnen pakken van de lessen en het daarmee verrijken van hun leven. En juist hier in het bos, waar alle ruimte is om jezelf te zijn, laten paarden ons steeds een stukje van de waarheid zien.

Ik voel mijn hart sneller kloppen als ik over Wisdom Keepers schrijf en praat. Dit is zo mooi! Ik kijk uit naar een hele mooie groep. Tot snel! – Irene