Het paard als coach

 

Wil je een coach die je aanvoelt en begrijpt, je doorziet en echt tot je doordringt? Wil je een coach die objectief kan blijven en geen dingen invult? Eindelijk die patronen doorbreken zonder eindeloos veel sessies met een coach die jou op eigen benen zet?

… paarden zijn ideale coaches

Een paard is multi-sensorisch en neemt verruimd waar op zowel zintuiglijk, energetisch als intuïtief niveau. Hij voelt feilloos aan of uiterlijk gedrag van een persoon overeenkomt met wie hij van binnen is. En hij geeft het ook terug via subtiele signalen.

Mensen beschikken ook over zo’n systeem maar hebben daar talloze filters van beslissingen, overtuigingen, normen en taal overheen gegooid. Dat veroorzaakt vervormingen, generalisaties en weglatingen die zijn opgeslagen in de kelder van ons onderbewustzijn. Noem het perceptie.

Juist daardoor zijn wij (mensen) niet meer zo puur als we soms zouden willen. En we hebben daar bij tijd en wijlen ook last van. We gaan jaren door met iets wat niet goed voelt. We ontwikkelen klachten en ziektes en zelfs die negeren we. Het wil niet zeggen dat dat wat we doen, niet goed is. Soms mist simpelweg de verbinding met onszelf, waardoor we niet kunnen verbinden met anderen of met iets anders.

Paarden reageren op energie. Ze voelen bijvoorbeeld of uitspraken van iemand ook echt resoneren. Klopt het wat je zegt?  Soms hoeft er niet eens iets gezegd te worden.

Paardencoaching

Ik ben ‘paardencoach’ en lees de paarden die in het veld lopen tijdens jouw sessie. Zo ondersteunen de paarden mij als coach in het contact met jou. En ze ondersteunen jou in het contact met jezelf. Ze zijn als spiegels, en doen altijd precies wat nodig is. Het blijft bijzonder en lastig onder woorden te brengen. De woorden die ik op deze website gebruik zijn mijn woorden. Maar uiteindelijk is het jouw ervaring die de verandering zal brengen.

 

playfull-heart-equirenecoaching

De paarden lopen vrij rond en vertonen hun natuurlijke gedrag. Je hoeft geen oefeningen of kunstjes te doen; je bent juist jezelf, want daarin ligt je waarheid. Tijdens een sessie word jij één met de paarden. Elke verandering in jou, zie je terug in de paarden.

 

Lees meer over een coachtraject