Het gaat om de weg terug naar jezelf

 

Het paard is puur natuur

Een paard is multi-sensorisch en neemt verruimd waar op zowel zintuiglijk, energetisch als intuïtief niveau. Hij scant zijn omgeving en hij scant dus ook de mensen die daarin aanwezig zijn. Hij voelt feilloos aan waar in iemand iets niet stroomt, waardoor de binnenkant en de buitenkant niet overeen komen.

Mensen beschikken ook over zo’n systeem maar hebben daar talloze filters van innerlijke beslissingen, overtuigingen, normen en taal overheen gegooid. Dat veroorzaakt vervormingen, generalisaties en weglatingen die zijn opgeslagen in de kelder van ons onderbewustzijn; de schaduw.

De eerste dertig, veertig jaar van ons leven zijn we bezig om onszelf aan te passen aan de wereld waarin we terecht gekomen zijn. En hebben we delen van onszelf verbannen naar de schaduw omdat iets ons vertelde dat we daar maar beter afstand van konden doen.

Juist daardoor zijn wij (mensen) niet meer zo puur als we soms zouden willen. En we hebben daar bij tijd en wijlen ook last van. We gaan jaren door met dingen die niet goed voelen en ergens houden we onszelf vaak in. En uiteindelijk kunnen we zelfs klachten en ziektes ontwikkelen.

Het is iets wat ieder mens doet. Uiteindelijk gaat het om het vinden van de weg terug naar jezelf. De weg naar binnen.

Hoe werk ik?

De sessies vinden plaats in de wei waar twee paarden vrij rondlopen. De paarden zijn leidend. Ik lees de paarden en daardoor lees ik jou. Zij ondersteunen mij in het contact met jou en ze brengen jou in contact met jezelf.

We werk systemisch omdat het niet anders kan. Dat houdt in dat we (de paarden en ik) jou waarnemen als persoon met alles wat je bent. Dus inclusief het familiesysteem (je gezin en voorouders), de cultuur waar je uit voortgekomen bent en alle gebeurtenissen waar jij en je voorouders mee te maken hebben gehad. Negentig procent van wie je bent is niet zichtbaar; ook niet voor jezelf. Paarden reageren op dat stuk.

Schaduwwerk houdt in dat juist die onbewuste en afgewezen delen van jou zichtbaar worden. Ooit heb je stukken van jezelf naar de schaduw verbannen, omdat je merkte dat ze niet geaccepteerd werden of dat ze je niet van pas kwamen. Zonder je schaduwdelen ben je niet compleet.

Daarnaast werk ik vanuit het besef dat alles met alles samenhangt en dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Je kunt het zo zien; je bent niet een druppel in de oceaan; je bént de oceaan.

Alles om je heen spiegelt je; zo buiten zo binnen. Dat betekent ook dat alles wat in het weiland gebeurt een weerspiegeling is van je dagelijkse leven.

playfull-heart-equirenecoaching

De paarden lopen vrij rond en vertonen hun natuurlijke gedrag. Je hoeft geen oefeningen of kunstjes te doen; je bent juist jezelf, want daarin ligt je waarheid. Tijdens een sessie word je meer één met jezelf. Elke verandering in jou, zie je terug in de paarden.

 

Lees meer over een coachtraject