Ik ben Irene Snaterse (1971). Na ruim twintig jaar in het bedrijfsleven als marketeer en communicatie-adviseur en als leidinggevende, ging bij mij het roer om. Ik heb een mooie tijd gehad bij een grote uitgeverij waar ik veel kansen kreeg. Maar de laatste jaren begon er iets te knagen.  Noem het een professionele midlife crisis. Ik had lang genoeg onder de vleugels van dit grote bedrijf gewerkt;  het was duidelijk tijd dat ik mijn eigen vleugels zou uitslaan.

Privé had ik het nodige achter de rug. Het overlijden van mijn partner op drieëndertigjarige leeftijd hakte er in. En het definitieve besluit tot het niet nemen – liever gezegd ‘spontaan krijgen’- van kinderen met mijn huidige man betekende een omslag. Op de een of andere manier kwam er ruimte voor nieuwe antwoorden op de vraag ‘wat wil ik écht doen in dit leven?’. Ik wist immers hoe kort het leven kon zijn…

Op mijn vijfendertigste kocht ik mijn paard Olivier; hij bracht me heel veel. Ik volgde met hem een geweldige opleiding in de klassieke rijkunst en werd instructeur/trainer. Ik was de laatste die had verwacht dat ik ooit andere ruiters les zou geven, maar inmiddels is dit een belangrijke activiteit van mij. Het vuur is aan en ik voel ‘dit gaat nooit meer uit’.

Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke begeleiding waaronder Systemisch-sjamanistisch werken met paarden en Teamontwikkeling en systemisch werk met paarden.

Na twintig jaar loondienst besloot ik om helemaal te gaan voor het ondernemerschap. In Equirene Coaching breng ik mensen, bedrijven en paarden samen. En hier mag ik steeds weer getuige zijn van prachtige ontwikkelingen die mensen doormaken. En dat allemaal in samenwerking met paarden.

Werken met paarden is voor mij pure passie. Als ik ziet wat deze dieren voor ons kunnen betekenen, dan gun ik dat toch iedereen!

IMG_7168-2 

Invisible threads are the strongest ties.