Irene

Ik ben Irene Snaterse (1971). En wat fijn dat je iets meer over mij wilt lezen op deze pagina. Equirene; dat ben ik.  Het staat voor passie, lichtheid, paarden, authenticiteit, wijsheid en over de reis naar binnen.

Bij mij ging alles altijd best wel lekker. Ik had een fijne jeugd (waarin paarden al een rol speelden), leuke studie gedaan, leuke partner, leuk sociaal leven, leuke carrière.

Ik werkte ruim twintig jaar in het bedrijfsleven, in diverse marketingbanen. Maar diep van binnen voelde ik dat ik mijn ei er onvoldoende in kwijt kon. Mensen die me goed kenden, vonden ook wel dat ik nooit razend enthousiast was over mijn werk. En iets in mij zei me dat ik vrij wilde zijn, op een andere manier. Ik kon het toen nog niet zo benoemen; ik zat ook gewoon vast in het (veilige) systeem.

De verandering begon toen ik in 2010 een heel bijzonder paard kocht: Olivier; een nieuw tijdperk brak aan, een tijd vol passie en liefde voor dit paard, waarin ik letterlijk mijn vleugels uitsloeg zoals ik niet eerder had gevoeld. Ik volgde met hem een geweldige opleiding in de klassieke rijkunst en ik werd instructeur/trainer. Het vuur ging aan en ik wist dat het nooit meer uit zou gaan.

Op enig moment begon het werk in het grote bedrijf aan me te knagen. Ik besloot om een sabatical te nemen en helemaal de tijd voor mezelf te gaan nemen. Want eigenlijk was ik nooit in mijn leven langer dan een paar weken helemaal vrij geweest. En alleen dat is al life changing. Ik begon tijdens mijn sabatical met een paardencoachopleiding.

Ook in de jaren erna, volgde ik diverse opleidingen op het gebied van coaching, systemisch-sjamanistisch werken met paarden en systemisch werk met teams en paarden. Het bracht steeds meer honger naar verdieping met zich mee en vanaf dat moment ben ik dagelijks bezig met deze ‘materie’ en dus ook met mezelf. Ik zag ook dat paarden zoveel meer zijn. Het zijn spirituele wezens en ze kunnen ons diep raken, helpen en soms heel confronterend zijn.

Het pad dat ik wilde bewandelen lag ineens voor me. En al wist ik niet hoe het er precies uit ging zien, ik besloot er vol voor te gaan en ik heb het bedrijfsleven vaarwel gezegd.

De diepere transformatie in mijzelf begon pas daarna; de reis naar binnen gaat alsmaar dieper en heeft niets te maken met vorm of met anderen. dingen in het leven overkomen je en vervolgens vallen er stukjes van de puzzel op z’n plek, zolang je het maar wilt zien én voelen. Ik voel dat ik de Irene ben zoals ze bedoeld is. Ik ben nu 52 en er komt nog zoveel moois aan. Ik ben er klaar voor.

Ik ben absoluut niet zweverig, maar ik heb zelf ondervonden hoe alles met elkaar verbonden is, hoe ons ego ons beperkt in het zien van onze eigen grootsheid en hoe goed paarden ons vanuit hun puurheid kunnen begeleiden. Paarden ‘zijn’ gewoon. En alleen dat al is de diepgekoesterde wens van heel veel mensen.

Equirene bestaat sinds 2014 en ontwikkelt zich continue. Het bruist hier. Inzichten worden dieper, wijsheid wordt groter. Ik ben me ervan bewust dat ik niet alleen de tolk ben tussen de paarden en de mensen die hier komen, maar ook een bron waar de wijsheid doorheen komt als ik aan het werk ben.

IMG_7168-2 

Invisible threads are the strongest ties.