Een nieuwe opdracht kan zwaar wegen binnen het team

Een startend team van jonge professionals staat in de bak. Getalenteerde mannen met veel enthousiasme en zin in hun nieuwe job. Ze zijn aan elkaar gewaagd en hebben respect voor elkaar. Niets staat ze in de weg.
Ze plaatsen hun gezamenlijke opdracht symbolisch in het zand. Het attribuut dat zij hiervoor kiezen is een groot blauw zeil wat netjes wordt uitgespreid. De paarden hebben hier enorm veel interesse voor. Het lijkt een aantrekkingskracht te hebben op ze.  Ze lopen er overheen en schrapen met hun hoeven tot het zeil opgefrommeld ligt. Uiteindelijk wordt er zelfs in het zeil gerold door één van de paarden. De signalen worden sterker, tot we het oppakken….

Wat is er aan de hand met deze opdracht?
De mannen weten het allemaal, maar ze waren zich er tot nu toe niet van bewust.
Op dat moment spreken ze zich naar elkaar uit; er is bij allemaal een zekere angst voor de grootte en complexiteit van de opdracht waarvoor ze  zijn aangenomen. En als ze eerlijk zijn, zien ze daar ook allemaal tegenop. (Een uitspraak die op dat moment veel verbinding creëert binnen het team.)

Ik stel de vraag: ‘wat zouden jullie kunnen doen om de opdracht kleiner te maken?’. Het team pakt de opdracht (het zeil) beet en vouwt het op tot een behapbaar pakketje.  Als het in z´n nieuwe vorm weer op de plek wordt terug gelegd, is het een hele andere opdracht. Nu is het er een waar je zo overheen stapt. Het verandert alles; spanning vloeit af. De paarden lopen weg…

Meer weten?
Wil je investeren in openheid, onderlinge communicatie, vertrouwen en congruentie binnen het team?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over het team ontwikkelprogramma.

Irene Snaterse
info@equirene.nl
Tel: 06 527 95 116

Irene Snaterse