Samenwerking in de meest pure vorm

Ook al functioneert een team niet altijd als een geoliede machine, het blijft een team. Ook al zijn er eilandjes, dan nog zijn het eilandjes die wel onderdeel zijn van het team. Hoe wil je daarmee omgaan? Want in de natuur zou een kudde weinig overlevingskracht hebben als iedereen zijn eigen gang gaat.

In een kudde paarden wordt gecommuniceerd, maar zonder woorden. Er wordt gespeeld, gepaard, gevochten en gegeten. Maar altijd is er het grotere belang; de veiligheid van de kudde.

Als een team van mensen zich bij de kudde voegt, dan gaan paarden aan het werk. Heeft iedereen een kloppende plek? Is het team congruent? Wordt uitgesproken wat er speelt? Het gaat hier over leiderschap, je eigen plek innemen en over het gezamenlijke belang.

Team Spirit Programma

Als een team samen komt met paarden wordt duidelijk wat er speelt. Waar de energie stagneert en hoe deze weer kan stromen. Paarden hebben niets met woorden; zij reageren puur op wat ze voelen.

De puurheid waarmee paarden dat doen brengt een open communicatie op gang die maakt dat mensen elkaar zien en horen.

Onderdeel zijn van een team is iets anders dan je daadwerkelijk onderdeel voelen. Ook al doen de verschillende teamleden hun werk perfect, dan wil dat niet zeggen dat het team als geheel lekker draait. Het Team Spirit Programma met paarden is er voor teams die heel puur en objectief willen kijken naar wat er beter kan.

Zicht op de onderstroom

Paarden voelen juist de onderstroom aan en reageren daarop. Je gaat anders kijken naar je team en de opdracht waar jullie voor staan. Dit programma zorgt voor een echte doorbraak.

Het team wordt zich bewust van wat er werkelijk speelt en daardoor ontstaat juist beweging. Alsof de knik uit de tuinslang wordt gehaald en het water weer kan stromen. We werken veel systemisch. Maar de programma-opbouw wordt altijd in overleg met het team vastgesteld. Is er behoefte om een nieuw business idee ‘op te stellen’ dan kan dat bijvoorbeeld ook. En uit ervaring weten wij wat een eye openers dit kan opleveren.

Programma en Investering

Ervaar als team hoe het is om met de paarden een kudde te vormen, je te voelen als één van hen en te leren van wat zij het team vertellen. Paarden stellen het belang van de kudde voor het individuele belang en daarin ligt een schat aan wijsheid.

 1. Sessie 1: Intake met het team (op kantoor)
 2. Sessie 2: Teamsessie (dagdeel) met de paarden
 3. Sessie 3: Teamsessie (dagdeel) met de paarden
 4. Evaluatie (op kantoor, al dan niet met het team)

Tussendoor zijn er voldoende afstemmomenten. Dit houdt in dat je tussendoor altijd contact met ons kunt hebben over het proces.

Voor meer informatie en prijsopgave kun je mailen naar info@equirene.nl of bellen naar 06- 527 95 116.

Locaties

We werken op vaste locaties in Putten, Appelscha en Doorn. Er zijn zowel binnen- als buitenfaciliteiten. Desgewenst kunnen wij een locatie in uw omgeving zoeken.

“Dit programma maakte de discussie los. Mijn teamleden begrijpen elkaar nu.”

 

Voor teams, zoals:

 • Directies en managementteams
 • Maatschappen
 • Afdelingen
 • Besturen
 • Gelegenheidsteams, zoals projectteams

Resultaat:

 • Het onzichtbare wordt zichtbaar
 • Elkaar zien en gezien worden
 • Doorbraak van patronen
 • Congruentie: ‘what you see is what you get’
 • Verbinding en committment
 • Betere communicatie
 • Impact op de rest van de organisatie